Hero image

Yola over RPA en testing

Inzicht - 10 april 2023

Great place to work

Yola is een ervaren Robotic Proces Automation (RPA) consultant. Binnen West Consulting focust hij zich op een combinatie van RPA en testing. Met andere woorden: het testen van robots en het testen via robots. Als vorm van geautomatiseerd testen. Zo maakt West gebruik van bestaande middelen bij opdrachtgevers om op een efficiënte manier de kwaliteit van software te garanderen.

In 2021 kwam Yola bij West terecht: “RPA is een techniek voor het automatiseren van bedrijfsprocessen. De processen worden geautomatiseerd door middel van een RPA-software en hiermee software ontwikkel ik een procesdiagram met activiteiten die de (computer)acties van medewerkers uitvoeren. Mijn RPA-kennis ligt voornamelijk in de RPA-software UiPath. Ik heb nu ruim twee jaar ervaring op het gebied van RPA. Binnen West Consulting ga ik me verdiepen in hoe we RPA kunnen combineren met testing, om zo tot automation testing te komen.”

Met testen spoort je fouten op en creëer je betrouwbaarheid in kwaliteit en informatieverstrekking. Het draagt bij aan een continue verbetering. Yola merkt dat testen door veel organisaties wordt gezien als een enorme kloof en een arbeidsintensief proces: “Automatisch testen helpt alle organisaties in de toekomst en het zal de kwaliteit van applicaties, servers, software en meer borgen. Via RPA wordt testen gemakkelijker en vaker toegepast binnen organisaties.”

This is a richtext image