Hero image

Experts in IT consulting

Great place to work

Onze expertises

Met een passie voor techniek ontwikkelen wij software waarmee complexe vraagstukken worden opgelost. Deze oplossingen zijn kritiek voor onze klanten of de maatschappij in algemene zin. Om uw doelstellingen te bereiken levert West een compleet palet aan diensten: Software development, Software Testing en Cybersecurity.

Cyber Security

Met opdrachtgevers als NATO, ESA, SOSO, VluchtelingenWerk Nederland en het diverse ministeries, weten wij hoe belangrijk het is om secuur met vertrouwelijke informatie om te gaan. Onze cyber security consultants staan organisaties bij op het gebied van dataveiligheid en het beveiligen van applicaties.

Meer informatie over cyber security

Cyber security is voor ons een vast onderdeel van software-ontwikkelingen. Onze cyber security consultants geven dan ook met regelmaat security awareness training en hack sessies aan (onze) developers en testers.

Onze cyber security consultants zijn experts op het gebied van:

 • Pentesting
 • Vulnerability scans
 • Applicaties & omgevingen

Software Development

West is gespecialiseerd in het bouwen van software voor kritieke business doeleinden. Samen met onze klanten zorgen wij ervoor dat de door West geboden oplossing volledig past bij de specifieke eisen van de business.

Meer informatie over software development

Wij denken mee en passen bestaande software aan, realiseren koppelingen tussen verschillende systemen. Als er geen standaardoplossingen zijn, dan bouwen wij, met behulp van open source bouwblokken, op maat gemaakte software systemen.

Om competitief te blijven is het inzetten van software essentieel voor een efficiënte bedrijfsvoering. Wij hebben ruime ervaring met het ontwikkelen van oplossingen voor de administratie, HRM, het voorraadbeheer, productie en allerlei andere essentiële toepassingen. Door onze jarenlange ervaring op het gebied van software ontwikkeling en de kennis van de branches waarin wij actief zijn, zijn wij in staat om complexe problemen snel te analyseren en te bepalen welke software-oplossing hier het beste invulling aan kan geven.

Wij realiseren o.a.:

 • Frontend en Backend oplossingen
 • Ontwerpen en koppelen van API’s
 • Het inrichten van Portals
 • En wij verzorgen uiteraard het support op de systemen die wij bouwen om ervoor te zorgen dat alle systemen toekomstbestendig blijven.

Werkmethode

Wij maken zoveel mogelijk gebruik van open source software om lock-in te verminderen en om ervoor te zorgen dat onze software oplossingen goed onderhouden kunnen worden. Wij werken met agile ontwikkelmethoden waardoor gedurende het hele traject ingespeeld kan worden op de specifieke wensen van de opdrachtgever. Door ons proces zorgen we ervoor dat het juiste product ontwikkeld wordt, zelfs met een veranderende scope gedurende het project. Wij vinden het belangrijk dat wij software ontwikkelen waar onze klanten blij mee zijn en waarmee ze hun lopende uitdagingen het hoofd kunnen bieden.

Wij realiseren software oplossingen voor organisaties zoals NATO, War Child, Zo-Dichtbij en anderen.

Software Testing

West ondersteunt organisaties bij het bepalen van de gewenste kwaliteitscriteria, maakt de kwaliteit van software inzichtelijk door de inzet van de juiste skills en tools en draagt zorg voor een vlekkeloze acceptatie en implementatie.

Meer informatie over software testing

Iedereen streeft naar kwaliteit en efficiëntie zult u zeggen. Maar is het duidelijk naar welke mate van kwaliteit en efficiëntie u streeft? Is de kwaliteit van de software continue inzichtelijk en kunt u hierin bijsturen? Software testen speelt hierbij een sleutelrol. West ondersteunt u met het volgende:

 • Het opzetten van een testaanpak obv de voortbrengingsprincipes Waterval en Agile
 • Het opzetten van een DevOps test (automatisering) framework
 • Het ontwikkelen, uitvoeren en beheren van geautomatiseerde testscripts
 • Rapporteren over status, kwaliteit en efficiency van het ontwikkeltraject

Het West test automation team begrijpt uw uitdaging en uw omgeving, ook als deze zeer complex en uitdagend is.

Ontdek waar wij u mee kunnen helpen

Ieder project heeft zijn eigen unieke uitdagingen. Ontdek samen met onze consultants hoe West Consulting u hierin ondersteunt.

Maak een afspraak
background image

NEN 44001-1

Wij zijn NEN 44001-1 gecertificeerd. Hiermee voldoen wij aan de internationale norm voor het ter beschikking stellen van arbeid.