Hero image

Testproject bij het CBR

Case - 13 juni 2024

Great place to work

Testproject bij het CBR

Onze collega Mark heeft het CBR ondersteund als tester bij een belangrijk project voor het ontvlechten van de centrale Oracle database, waarbij hij diverse testactiviteiten uitvoerde in een DevOps team.

Binnen het CBR is een project opgezet om de centrale Oracle database te ontvlechten in kleinere databases en deze te voorzien van een Mendix schil. Mark, onze consultant, heeft als tester in een DevOps team gewerkt om de nieuwe functionaliteiten in Mendix grondig te testen. Dit omvatte integratietesten met andere interne applicaties en externe partners, waarbij communicatie via ORDS met de databases getest werd, onder andere met Postman.

Daarnaast heeft Mark regressietesten geautomatiseerd met behulp van Robot Framework, wat zorgde voor efficiëntere en betrouwbaardere testprocessen. Hij speelde ook een cruciale rol in de performance testen, waaronder loadtesten en stresstesten, uitgevoerd met NeoLoad. Dankzij zijn inzet en expertise kon het CBR een soepele transitie maken naar de nieuwe databaseoplossingen en verbeterde functionaliteiten.