Hero image

Robotic Process Automation (RPA)

Inzicht - 8 januari 2024

Great place to work

Wilt u meer gemotiveerde werknemers door routinematige bedrijfsprocessen uit handen te nemen? En wilt u dan dat deze taken foutloos gedaan worden? Dan is de inzet van robots met Robotic Process Automation (RPA) wellicht de oplossing.

Digitale werkprocessen zijn werkzaamheden die uw werknemers nu routinematig uitvoeren. Deze routinematige taken zijn tijdrovend en eentonig. Met Robotic Process Automation (RPA) kiest u voor het robotiseren van deze digitale bedrijfsprocessen. RPA is goedkoper, gemakkelijker en een sneller alternatief voor een API-koppeling.

Tevreden medewerkers

De processen om te automatiseren worden met behulp van RPA sneller en goedkoper. En, heel belangrijk, RPA werkt altijd foutloos. De RPA robots worden nooit moe en zijn gecreëerd om routinematige en digitale werkzaamheden uit te voeren. Voor uw medewerkers betekent dit dat zij zich niet meer bezig hoeven te houden met de saaie en eentonige werkzaamheden. Zij gebruiken hun expertise en creativiteit direct voor de meer uitdagende werkzaamheden. Dit brengt meer werkplezier en meteen een kwaliteitsimpuls voor uw organisatie. U ziet, RPA is een win-win situatie.

Feedback op de processen

Naast het uitvoeren van routinematige werk, levert de software van de robots rapportages en feedback op de processen. Data wordt verzameld en gecontroleerd. Daardoor weet u ook wat ze precies hebben gedaan en dat het goed is uitgevoerd. Ook krijgt u informatie als er bijvoorbeeld informatie ontbreekt. In dat geval verstuurt de robot automatisch e-mails om de aanvullende informatie te verkrijgen.

Wilt u meer weten over de toepassingen van RPA binnen uw organisatie neem dan contact op met Edward Bongers (commercieel directeur) via e-mail edward.bongers@west.nl of telefoon 06-46119140.