Hero image

Presentatie tijdens Engage Event in Antwerpen

Nieuws - 25 april 2024

Great place to work

Tijdens het Engage Event in Antwerpen gaf onze consultant Nick een boeiende presentatie over de Leap Custom Widgets API. Dit innovatieve systeem, geïntroduceerd in 2023, stelt gebruikers in staat om aangepaste widgets te creëren die volledig integreren met het Leap framework. Deze widgets kunnen vanaf nul worden geschreven of bestaande componenten van andere bibliotheken omvatten.

Nick besprak de twee soorten widgets: data-widgets voor gegevensverzameling en display-widgets voor presentatie. Hij legde uit hoe de Nederlandse Belastingdienst een grote invloed had op de mogelijkheden van de API en hoe deze wordt gebruikt om complexe digitale interacties te stroomlijnen. Nick benadrukte de voordelen van het systeem, waaronder snelle formulierontwikkeling, gebruiksgemak voor business teams, en de mogelijkheid om widgets te categoriseren en configureren met eigen eigenschappen.

Hij deelde ook praktische voorbeelden en demonstreerde hoe de implementatie van een invulhulp-tool, multi-step formulieren en het onderhouden van CI/CD pipelines bijdragen aan de efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid van het systeem. Dankzij Nick's inzichten begrijpen de deelnemers nu beter hoe Leap Custom Widgets de productiviteit van citizen developers kan verhogen en bedrijfsprocessen kan optimaliseren.