Hero image

Consortiumpartner bij de Belastingdienst

Nieuws - 8 december 2021

Great place to work

West Consulting is een van de consortiumpartners bij de Belastingdienst om IT-professionals in te zetten. De Belastingdienst heeft enkele voorkeursleveranciers geselecteerd voor het leveren van ICT-professionals. Het nieuwe contract is in oktober ingegaan en heeft een geraamde waarde van €150 miljoen per jaar. West Consulting is ontzettend trots om als, een van de consortiumpartners van Need Staffing, gezamenlijk de Belastingdienst te ondersteunen met de inzet van IT-professionals.

De Belastingdienst is met zo’n 30.000 medewerkers de grootste dienst binnen het Rijk. Ze werken bijvoorbeeld hard aan het mogelijk maken van online belasting- en toeslagzaken, het digitaliseren van interne processen en het automatiseren van fraudeopsporing. De Belastingdienst werkt hierbij samen met externe IT-partners, die kennis en kunde inbrengen en meebouwen aan de realisatie van verbeterinitiatieven. Hierbij kozen ze voor samenwerking met een groep voorkeursleveranciers, betrouwbare partners die de Belastingdienst door en door kennen.

West Consulting ondersteunt de Belastingdienst

De afgelopen vier jaar werkte de Belastingdienst samen met twaalf voorkeursleveranciers. Toen dit contract afliep, werd er een Europese aanbesteding uitgeschreven. In oktober werd bekend gemaakt met welke tien partijen de Belastingdienst in zee zou gaan. Een van deze winnende partijen is Need Staffing (SQL Integrator) waarbij West Consulting een van de consortiumpartners is. We zijn met recht trots op deze samenwerking.

Dat het belang van ICT en de investeringen hierin almaar groeien blijkt ook uit dit contract. Het vierjarige contract is naar verwachting €600 miljoen gemoeid, bijna dubbel zoveel als de €320 miljoen van de afgelopen vier jaar. Via minicompetities bepaalt men wie bij de verschillende opdrachten ICT-professionals mag leveren. De meest gevraagde functieprofielen zijn gericht op projectmanagement, testmanagement, systeem en applicatieontwikkeling, infrastructuurmanagement, gebruikersondersteuning en architectuur.

Bron: Consultancy.nl 12 oktober 2021