Hero image

Data Informatie Analist - NS

Great place to work

Uur per week: 36

Regio: Utrecht

Locatie: Hybride

Status: Gesloten

Startdatum: 01 mei 2023

Einde opdracht: 30 april 2024

Reageren voor: 14 april 2023 - 10:00

Referentie: WEST202303021935

Dit ga je doen
Als onderdeel van het Scrumteam van de afdeling Data, Innovatie & Analyse (DIA) werk je in een van de verschillende clusters, zoals Commercie, Operatie, Materieel, Stations en Staven. Het team is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van slimme dataoplossingen voor NS en bouwt momenteel aan een datafundament in de gloednieuwe Microsoft Azure cloud-omgeving. Dit fundament zal alle databronnen ontsluiten voor besturingsmodellen, dashboards, analyses en andere informatieproducten voor NS.

Binnen het team werk je nauw samen met collega's in de keten, de afdeling en de business. Je bent een belangrijke schakel in het bouw- en deliveryproces van informatieproducten. Hierbij bied je oplossingen en zorg je voor verbeteringen. Je bent kritisch en draagt gedeelde verantwoordelijkheid voor de resultaten van de sprint. Als er een discipline buiten jouw expertisegebied valt, is dat geen probleem. Je helpt ook hierbij en je teamgenoten kunnen altijd op jouw ondersteuning rekenen. Daarnaast help je andere teamleden zelf-organiserend te worden.

Je bent communicatief, flexibel en snel van begrip. Je kunt goed omgaan met deadlines en tijdsdruk. Feedback geven en ontvangen zie je als kansen om te groeien. Kortom, je bent een waardevol lid van het team en draagt bij aan het succes van het ontwikkelen van slimme dataoplossingen voor NS.

Hier ga je werken
Op dit moment werken medewerkers van Data, Innovatie & Analyse (DIA) grotendeels vanuit huis. Met meer dan 200 collega's bundelen ze hun krachten. Bij DIA werken mensen met verschillende achtergronden en persoonlijkheden die elkaar graag opzoeken om te sparren en kennis te delen. De afdeling heeft als doel om (interne) gebruikers snel en betrouwbaar inzicht te geven om tot de juiste acties te komen, door informatie te verzamelen, combineren, analyseren en presenteren. Als Data Informatieanalist werkt men in een Agile team en overlegt men regelmatig met collega's uit andere vakgebieden. Kortom, DIA is op zoek naar een echte teamplayer!

Dit zijn de eisen

 • Minimaal een afgeronde HBO- of WO-opleiding
 • Minimaal 5 jaar recente ervaring als Data Informatieanalist in een DWH-/BI-omgeving
 • Aantoonbare bedrijfskundige kennis en ervaring
 • Aantoonbare kennis van en ervaring met Scrum en het schrijven van user stories
 • Aantoonbare ervaring met het opstellen van logische, 3NF en dimensionele datamodellen, in het bijzonder met het modelleren in Data Vault 2.0
 • Kennis van data-analyse en DWH/BI-ontwikkelprocessen
 • Kennis van Sparx Enterprise Architect, of een vergelijkbare modelleertool
 • Kennis van wet- en regelgeving, zoals AVG (Data Compliancy)
 • Uitstekende analytische vaardigheden
 • Sterke mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden (Nederlands); daarbij kun jij je weg vinden in zowel de taal van de business als die van de techniek
 • Kennis van Azure Cloud is een pre
 • Kennis van tools als Snowflake, Tabular Model en Power BI is een pre
Portrait image

Geïnteresseerd

Neem dan contact met ons op door middel van het invullen van het contact formulier, te bellen met onderstaand telefoonnummer of via WhatsApp!

Door uw bericht te versturen gaat u ermee akkoord dat wij deze gegevens opslaan en verwerken.