Hero image

Metagegevensmanagement Consultant / Data Specialist - Defensie

Great place to work

Uur per week: 24 uur

Regio: Utrecht

Locatie: Hybride

Status: Gesloten

Startdatum: 30 april 2024

Einde opdracht: 30 april 2025

Reageren voor: 16 april 2024 - 08:00

Referentie: WEST202303021934


De Meta Gegevens Management (MGMGT) consultant werkt samen met de technisch ontwerper om het implementatieontwerp voor de tooling te maken. De consultant biedt ondersteuning bij de installatie van de tooling volgens de richtlijnen van Defensie en configureert de software. Daarnaast introduceert de consultant de software bij de eindgebruikers, coacht hen en draagt de resultaten over aan de Defensie organisatie.

In de afgelopen jaren heeft de Koninklijke Marechaussee (KMar) de overstap gemaakt naar Informatie Gestuurd Optreden (IGO), waarbij informatie de basis vormt voor de operatie van de KMar. GRENADE-29 is de benodigde IT om de informatie verwerkende mogelijkheden van de KMar te ondersteunen.

De "Roadmap GRENADE-29" schetst concrete stappen voor de komende 15 jaar om IT als wapensysteem in te zetten in de operatie van de KMar. De roadmap maakt gebruik van spiralen om stapsgewijs de doorontwikkeling vorm te geven. In Spiral 0 wordt de exploitatie-gap gerepareerd en worden projecten aangepakt om het wapensysteem inzetbaar te maken. Zonder deze basis kan de KMar niet voldoen aan de Common Intent van CKMar en komt de uitvoering van de operatie in gevaar.

Het voorzien in IT-voorzieningen ter ondersteuning van de analysefunctionaliteit binnen de besturings-, intelligence- en de opsporingsfunctie van de KMar is onderdeel van Spiral 0. Zowel de besturings-, intelligence- als de opsporingsfunctie van de KMar hebben behoefte aan diepgaande analysefunctionaliteit, met name voor de vier analysetypes: Descriptive analytics (wat is er gebeurd), Diagnostic analytics (waarom is het gebeurd), Predictive analytics (wat gaat er gebeuren) en Prescriptive analytics (wat moet ik doen om iets (niet) te laten gebeuren).

Het project DAK is cruciaal voor het informatie gestuurd optreden van de KMar en maakt het optreden van de KMar in een steeds verder digitaliserende wereld mogelijk. Het programma IT-IGO-KMar heeft hiervoor een basis gelegd door onder andere de Structured Data Analyse (SDA) omgeving in te richten, de optimalisatie van BVI - Compliance en Self Service, Meta Gegevens Management, Data Governance te verbeteren en Identity & Acces Management (IAM) te verbeteren. Project DAK Fase 1 - Fundament integreert de resultaten van IT-IGO en maakt het mogelijk om hierop verder te bouwen, zowel direct voor de doelomgeving GrIT als via een kleinere vervolgmigratiestap voor de doelomgeving KDI 2.0.

De Meta Gegevens Management (MGMGT) consultant maakt het implementatieontwerp voor de tooling samen met de technisch ontwerper. De MGMGT consultant ondersteunt bij de installatie van de tooling volgens het ontwerp en de richtlijnen van Defensie. De MGMGT consultant configureert de software, introduceert de software bij de eindgebruikers, coacht de gebruikers en draagt de resultaten over aan de Defensie organisatie.

In de afgelopen jaren heeft de Koninklijke Marechaussee (KMar) de transitie gemaakt naar Informatie Gestuurd Optreden (IGO). Dat betekent dat Informatie aan de basis staat van de operatie van de KMar. GRENADE-29 is de IT die nodig is om de informatie verwerkende mogelijkheden van de KMar te ondersteunen.
In de “Roadmap GRENADE-29” is geschetst welke concrete stappen de komende jaren gezet worden en hoe IT als wapensysteem ingezet wordt in de operatie van de
KMar. De roadmap kijkt 15 jaar vooruit, maar schetst een indeling in de tijd door met behulp van spirals stapsgewijs de doorontwikkeling vorm te geven. In Spiral 0 vindt de reparatie plaats van de exploitatie-gap en worden projecten voor het inzetbaar maken van het wapensysteem aangepakt. Zonder deze basis maakt de KMar niet de stappen die met de Common Intent van CKMar geschetst zijn en komt de uitvoering van de operatie in gevaar.
Het voorzien in IT-voorzieningen ter ondersteuning van de analyse-functionaliteit binnen de besturings-, intelligence- en de opsporingsfunctie van de KMar is onderdeel van Spiral 0.
Zowel de besturings-, intelligence- als de opsporingsfunctie van de KMar hebben een vraag naar diepgaande analysefunctionaliteit. Het gaat hierbij over de IT die nodig is voor het kunnen uitvoeren van de vier analysetypes:
- Descriptive analytics (wat is er gebeurd);
- Diagnostic analytics (waarom is het gebeurd);
- Predictive analytics (wat gaat er gebeuren);
- Prescriptive analytics (wat moet ik doen om iets (niet) te laten gebeuren).
Het project DAK raakt de kern van het informatie gestuurd optreden van de KMar en maakt het optreden van de KMar in een steeds verder digitaliserende wereld mogelijk. Het programma IT-IGO-KMar heeft hiervoor een eerste basis gelegd met bijvoorbeeld het inrichten van de Structured Data Analyse (SDA) omgeving,
Optimalisatie van BVI – Compliance en Self Service, Meta Gegevens Management, Data Governance en verbeteren van Identity & Acces Management (IAM). Project
DAK Fase 1 - Fundament integreert IT-IGO resultaten en maakt het mogelijk hier op door te bouwen: direct als de doelomgeving GrIT betreft, of via een kleinere vervolgmigratiestap indien de doelomgeving KDI 2.0 betreft.

Eisen:

  • Kandidaat heeft minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met de installatie, configuratie en effectief gebruik van tooling voor Metagegevensmanagement
  • Kandidaat heeft minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met tooling voor metagegevensmanagement op het gebied van functioneel en technisch beheer
  • Kandidaat is in het bezit van minimaal een geldig HBO ICT diploma of heeft minimaal 4 jaar een aantoonbaar HBO werk- en denkniveau opgedaan in het ICT domein. Dit zal vanuit het CV en het toelichtend gesprek worden getoetst.
  • Kandidaat beheerst de Nederlandse taal, vloeiend in woord en geschrift. Dit zal vanuit het CV en het toelichtend gesprek worden getoetst.
  • Kandidaat heeft aantoonbare ervaring met Agile werkwijzen, bijvoorbeeld Scrum of DevOps
  • Minimaal 24 uur per week beschikbaar

Wensen:

  • Kandidaat heeft bij voorkeur ervaring met de installatie, configuratie en effectief gebruik van Alation Data Catalog
Portrait image

Geïnteresseerd

Neem dan contact met ons op door middel van het invullen van het contact formulier, te bellen met onderstaand telefoonnummer of via WhatsApp!

Door uw bericht te versturen gaat u ermee akkoord dat wij deze gegevens opslaan en verwerken.