Hero image

Data Engineer - Defensie

Great place to work

Uur per week: 32

Regio: Utrecht

Locatie: Hybride

Status: Gesloten

Startdatum: 05 mei 2023

Einde opdracht: 05 mei 2024

Reageren voor: 18 april 2023 - 08:00

Referentie: WEST202303021933

Als data engineer werk je aan de migratie van de Data Store en het Data Warehouse van Oracle naar SQL server. Je ontwerpt en bouwt de SQL server database structuur, Data Store en Data Warehouse en draagt bij aan het databasebeheer en eventuele finetuning daarvan. Je ondersteunt ook de ETL developer bij het aanpassen van Powercenter mappings waar mogelijk.

De Koninklijke Marechaussee (KMar) heeft de overgang naar Informatie Gestuurd Optreden (IGO) gemaakt, waarbij informatie de basis vormt van de operatie van de KMar. GRENADE-29 is de IT die nodig is om de informatie verwerkende mogelijkheden van de KMar te ondersteunen. De "Roadmap GRENADE-29" schetst de concrete stappen die de komende jaren worden gezet en hoe IT als wapensysteem wordt ingezet in de operatie van de KMar. De roadmap kijkt 15 jaar vooruit, maar is verdeeld in spiralen om de doorontwikkeling stapsgewijs vorm te geven. In Spiral 0 wordt de exploitatie-gap gerepareerd en worden projecten aangepakt om het wapensysteem inzetbaar te maken, wat essentieel is voor de uitvoering van de operatie van de KMar.

Als data engineer speel je een belangrijke rol in Spiral 0 door te voorzien in IT-voorzieningen ter ondersteuning van de analyse-functionaliteit binnen de besturings-, intelligence- en de opsporingsfunctie van de KMar.

Eisen:

 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met het ontwerpen en bouwen van Data Store, database structuur en Data warehouse.
 • Minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring met performanceoptimalisatie voor een SQL server Datawarehouse omgeving.
 • In het bezit van minimaal een geldig HBO ICT diploma of beschikt over minimaal 4 jaar aantoonbaar HBO werk- en denkniveau opgedaan in het ICT domein
 • Kandidaat beheerst de Nederlandse taal, vloeiend in woord en geschrift. Dit zal worden getoetst vanuit het CV en in het toelichtend gesprek.
 • Minimaal 1 jaar aantoonbare ervaring met Agile werkwijzen, bijvoorbeeld Scrum of DevOps
 • 32 uur per week beschikbaar

Wensen:

 • Kandidaat heeft bij voorkeur ervaring met migratie van Data Warehouse in Oracle naar SQL server.
 • Kandidaat heeft bij voorkeur werkervaring met het ontwikkelen in een ontwikkel-, test-, acceptatie- en productieomgeving
 • Kandidaat heeft bij voorkeur ervaring met data normalisatie, star schema, transformeren van data en het opleveren van Datamarts.
 • Kandidaat heeft bij voorkeur ervaring met gebruik PowerCenter in een Datawarehouse context

Kandidaat heeft bij voorkeur ervaring met het analyseren en ontsluiten van databronnen.

Overig:

 • Kandidaat is over +/- 12 weken beschikbaar of heeft een opzegtermijn van één maand

Portrait image

Geïnteresseerd

Neem dan contact met ons op door middel van het invullen van het contact formulier, te bellen met onderstaand telefoonnummer of via WhatsApp!

Door uw bericht te versturen gaat u ermee akkoord dat wij deze gegevens opslaan en verwerken.