Hero image

Senior Data Business Consultant - NS

Great place to work

Uur per week: 32-36

Regio: Utrecht

Locatie: Hybride

Status: Gesloten

Startdatum: 01 mei 2023

Einde opdracht: 01 december 2023

Reageren voor: 05 april 2023 - 07:00

Referentie: WEST202303021931

Als Senior Data Business Consultant bij NS draag je bij aan de ontwikkeling van NS als digitale organisatie. Je kunt je ontwikkelen als expert in het digitale service domein en het personaliseren van reisinformatie. Samenwerken met een team van gedreven professionals geeft de mogelijkheid om het verschil te maken voor de digitale ambities van de NS.

In 2020 lanceerde de NS de strategie 'Nederland duurzaam bereikbaar. Voor iedereen', met pijlers gericht op het treinnetwerk, stations en flexibel reizen met de NS-app. De NS transformeert van een treinbedrijf naar een breed mobiliteitsbedrijf om duurzame deur-tot-deur reizen voor iedereen beschikbaar te maken. Er wordt gestreefd naar maximaal gebruiksgemak bij plannen, boeken en betalen, complete en overzichtelijke reisinformatie van deur-tot-deur en identificatie vanuit één klantprofiel. NS wil ook de meest aantrekkelijke partner zijn voor mobiliteitsaanbieders. De ambitie wordt ingevuld op inhoud, organisatie en technologie, waarmee een baanbrekend en innovatief traject naar de next level digitale reizigersbeleving wordt nagestreefd.

De NS heeft naast de algemene strategie ook een digitale strategie opgesteld waarbij data een cruciale rol speelt. Als Senior Data Business Consultant ben je verantwoordelijk voor het gebruik van data voor de digitale strategie. Je analyseert data, geeft advies over welke data benodigd is voor monitoring, sturing en optimalisatie en je biedt ad hoc ondersteuning waar nodig. Je bent ook verantwoordelijk voor het overzien en uitwerken van de data gerelateerde onderdelen van de roadmap en je legt de link tussen data, techniek en business. Je maakt deel uit van het voorbereidingsteam Digital Strategy & Execution en bouwt aan doorbraken op de Self service ambitie, faciliteert en monitort voortgang op de data-elementen van de digitale roadmap en orkestreert en faciliteert de realisatie van de ambitie om data (inzichten) leidend te laten zijn bij de creatie van roadmaps en concrete invulling van de features.

NS Commercie en IT zijn samengevoegd in een nieuwe 'agile' structuur genaamd ComIT, wat zorgt voor snellere innovaties en ontwikkeling van (commerciële) proposities. NS streeft naar makkelijker reizen van station tot deur en transformeert naar een breder mobiliteitsbedrijf. ComIT richt zich op het bieden van dienstverlening om de groei en spreiding aan te kunnen en de ambitie te realiseren. Werkzaamheden vinden plaats in het Resultaten Cluster Reiziger en ComIT stimuleert continu leren, ontwikkelen en verbeteren. Het hoofdkantoor in Utrecht is de thuisbasis, maar werken vanuit huis is mogelijk.

Dit neem je mee:

 • Je hebt een achtergrond in data warehousing, BI, analytics, data science en data architectuur
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring opgedaan in een vergelijkbare rol
 • Je combineert je analytische skills met uitstekende communicatieve vaardigheden
 • Je bent in staat om zelfstandig vanuit ComIT dataprojecten te trekken met veel stakeholders en complexe informatieketens
 • Ervaring en affiniteit met de mix van CX/Tech/Digital
 • Klantgericht denken en doen zit in je haarvaten, dat heb je geleerd vanuit je consultancy achtergrond
 • Je hebt ervaring met werken in een Agile omgeving;
 • Je bent een teamplayer met veel organisatie sensitiviteit
 • Je hebt een opleiding afgerond op HBO of WO niveau, bij voorkeur in een commerciële of digitale richting
 • Ervaring binnen het digitale service domein is een pre
 • Ervaring met het pakket/platform-selecties in het service domein is een pre
Portrait image

Geïnteresseerd

Neem dan contact met ons op door middel van het invullen van het contact formulier, te bellen met onderstaand telefoonnummer of via WhatsApp!

Door uw bericht te versturen gaat u ermee akkoord dat wij deze gegevens opslaan en verwerken.