Hero image

BI Specialist Concerndashboard - Gemeente Rotterdam

Great place to work

Uur per week: 40

Regio: Rotterdam

Locatie: Remote

Status: Gesloten

Startdatum: 17 april 2023

Einde opdracht: 31 december 2023

Reageren voor: 28 maart 2023 - 13:00

Referentie: WEST20230302192

Waar ben jij van?

Jij staat als BI-specialist zowel technisch als analytisch stevig in de schoenen en je bent een uitstekende communicator. Jij gaat proactief te werk door de informatievraag op te halen bij de klant en maakt een goede vertaalslag in praktische oplossingen. Kortom, de inzet van jouw expertise brengt onze Business Intelligence naar een hoger niveau!

Jouw opdracht

De afdeling Onderzoek en Business Intelligence (OBI) van de gemeente Rotterdam is op zoek naar een BI-specialist met uitstekende communicatievaardigheden en veel technische kennis van Cognos Analytics (v11), Javascript en van Datawarehouse.Als BI-specialist ga je zelfstandig aan de slag en heb je voldoende ervaring om, aan de hand van je T-shape profiel, het gewenste resultaat voor de klant binnen 12 maanden weten te bereiken. Het eindresultaat dat er opgeleverd dient te worden betreft een set van 15 detaillijsten, 24 detailrapporten en 24 grafieken (met de bijbehorende eindgebruikers- en ontwikkelaars documentatie) voor het Concern Dashboard 2.0. Hiervoor staat een deadline van 31/12/2023.

Je voert jouw opdracht zelfstandig uit aan de hand van de vooraf opgestelde requirements. Vanwege jouw uitgebreide kennis op Cognos Analytics (v11), javascript en Datawarehouse bezit jij unieke kennis welke voor succesvolle afronding van deze opdracht noodzakelijk is.

Op basis van de aangeleverde brondata stel jij je analyse op om vervolgens aan de slag te gaan met de DWH ontwikkeling met oog op geïntegreerde datamodellen. Je maakt het ontwerp voor de datamart en realiseert de hierop gebaseerde grafische rapporten en dashboards.

Vanwege de doorontwikkeling van BI zoeken we iemand met een brede interesse voor de vernieuwingen en moderne toepassingen van BI en een ingeboren drive om bij te blijven in het vakgebied. Ons vertrekpunt is uiteraard de huidige omgeving. Daarom is kennis van en ervaring met een Cognos suite (framework, reporting, dashboarding), Oracle Datawarehouse, stermodelering en het datavault principe gewenst.

Jouw profiel

Jij vindt het leuk om zelfstandig aan de slag te gaan in een organisatie waar je te maken zult hebben met verschillende domeinen, daarbij kan je goed communiceren en beschik je over een goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift. Ook ben je dienstverlenend ingesteld waarbij je proactief op zoek gaat naar de beste manier om het eindresultaat te behalen binnen de deadline. Hierbij heb je een scherp analytisch en probleemoplossend vermogen.

Door jouw affiniteit met het geautomatiseerd ondersteunen van werkprocessen en het testen van producten, heb je inzicht en inlevingsvermogen in raakvlakken tussen het automatiseren van werkprocessen, data kwaliteit en het leveren van informatievoorzieningsproducten. Tot slot ben je zelfstandig, resultaatgericht en flexibel in het uitvoeren van werkzaamheden, waarbij je actief aan de slag gaat om het beoogde eindresultaat te behalen.

Eisen

Je beschikt over een afgeronde HBO-opleiding op het gebied van Informatievoorziening (Informatica, bedrijfskundige informatica, bedrijfskunde, computer science);

Je beschikt over kennis van en ervaring met BI processen;

 • Je beschikt over ervaring met het realiseren van BI producten;
 • Je beschikt over minimaal 5 jaar ervaring met SQL, opgedaan in de afgelopen 10 jaar;
 • Je beschikt over minimaal 5 jaar ervaring met Cognos, opgedaan in de afgelopen 10 jaar;
 • Je beschikt over minimaal 5 jaar ervaring met Javascript, opgedaan in de afgelopen 10 jaar;
 • Je beschikt over minimaal 5 jaar ervaring met CSS, opgedaan in de afgelopen 10 jaar;
 • Ten minste 2 jaar ervaring met Cognos Analytics (v11);
 • Je beschikt over minimaal 5 jaar ervaring met Motio CI / PI, opgedaan in de afgelopen 10 jaar;
 • Kennis van Cognos report studio, analysis studio en Framework manager;
 • Kennis van de privacy wetgeving (AVG);

Wensen

Je hebt ten minste 1 jaar in de afgelopen 5 jaar binnen een scrum/agile-team gewerkt;

 • Aantoonbare kennis van data-analyse, datawarehouses, data marts, datamodellen;
 • Kennis van ADP;
 • Aantoonbare domeinkennis van HR onderwerpen zoals formatie, bezetting, stages, verlof en ziekte;
 • Kennis van Oracle EBS;
 • Aantoonbare domeinkennis van grootboek, facturen, subsidies, projecten, investeringen, inkoop en tijdschrijven;
 • Kennis van Octupus;
 • Aantoonbare domeinkennis van Beroepszaken bij juridische diensten.
Portrait image

Geïnteresseerd

Neem dan contact met ons op door middel van het invullen van het contact formulier, te bellen met onderstaand telefoonnummer of via WhatsApp!

Door uw bericht te versturen gaat u ermee akkoord dat wij deze gegevens opslaan en verwerken.