Hero image

Quintax Apeldoorn - Java Back-end Engineer

Great place to work

Locatie: Hybride

Status: Gesloten

De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie.

De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen en beheren van verschillende internetportalen en webapplicaties. Binnen het team Interactie Online - Digital Experience Platform wordt gewerkt aan de vernieuwing van de interactie met burgers en bedrijven. Daarnaast wordt gebouwd aan een portaal voor medewerkers, waardoor het werk in één omgeving bij elkaar komt. Deze ontwikkelingen worden gedaan met moderne middelen zoals portaaltechnologie, HTML5, CSS, Javascript, LEAP en API’s.

Een hechte samenwerking met gebruikers en praktische oplossingen als uitgangspunt vormen de basis van ons werk. Het platform bestaat uit een mix van ingekochte en open-source producten, draaiend op voornamelijk Linux Infrastructuur en Openshift Containers.

Producten waaraan je kunt denken zijn HCL Websphere Portal, HCL LEAP (forms engine), Wordpress (WCM), Matomo (Metrics), Mindbreeze (Search), MariaDB en DB2 (DBMS), Moodle (Elearning). Voor monitoring maken we gebruik van Nagios (infra) en Splunk (applicatief).

Voor automation van onder andere Ansible en Jenkins. Verder gebruiken we Jira, Confluence en Bitbucket voor zaken als documentatie, planning en versiebeheer. In jouw rol van JAVA Backend engineer werk je aan de ontsluiting en ontwikkeling van nieuwe generieke backend services binnen dit portaal.

Achtergrond Opdracht

Als Backend developer werk je aan het dagelijkse gezicht van de Belastingdienst. Je werkt met de nieuwste versie van Java en Java/Jakarta EE en levert een bijdrage aan de modernisering van dit essentiële deel van de Rijksoverheid. Een bijzondere baan omdat:

 • Een jong, dynamisch team
 • Modern platform
 • Veel verantwoordelijkheid
 • Directe impact op de samenleving

Organisatorische context en cultuur

De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Ervaring

 • HBO werk- en denkniveau
 • Ervaring met Java EE / Jakarta EE ( 3 jr )

Wensen

Competenties
 • Je beschikt over goede communicatieve eigenschappen (zowel schriftelijk als mondeling);
 • Je bent resultaatgericht;
 • Je bent proactief;
 • Je bent in staat om kennis over te dragen naar junior en medior collega’s.
 • Je kunt zelfstandig een opdracht vertalen naar werkende code, inclusief testen en documentatie.

Aanvullende kennis
 • Bekend met Git, Atlassian stack (Jira, Confluence, BitBucket), webtechnologien.
 • Bekend met het Openshift Platform is een pré.
 • Kennis van software beveiligingseisen en enige ervaring met het oplossen van security problemen.
Portrait image

Geïnteresseerd

Neem dan contact met ons op door middel van het invullen van het contact formulier, te bellen met onderstaand telefoonnummer of via WhatsApp!

Door uw bericht te versturen gaat u ermee akkoord dat wij deze gegevens opslaan en verwerken.