ICT dienstverlener IT FIRST is 2018 van start gegaan met een geheel vernieuwde ERP omgeving op basis van Odoo ERP, dat is geïmplementeerd door West IT Solutions. Het vorige back-end systeem voldeed niet meer aan de eisen.

Om die reden is IT FIRST op zoek gegaan naar een IT bedrijfsomgeving die voldoet aan de huidige ontwikkelingen én modulair is in gebruik om mee te kunnen blijven bewegen met de wensen uit de markt. De verschillende software oplossingen waarnaar is gekeken zijn Microsoft Dynamics en Odoo. Als snel bleek dat Odoo prima invulling kon geven aan alle wensen van IT FIRST. Odoo bevat alle gewenste functionaliteit en is daarbinnen ook nog eens op maat aanpasbaar.

CRM, webshop, ERP en bestelsysteem

De omgeving bevat een CRM systeem, een webshop, ERP functionaliteit én een bestelsysteem. Ook is er een OCI-koppeling naar de klanten gerealiseerd, waarmee de klanten hun orders automatisch kunnen plaatsen. En het systeem is in staat om UBL facturen te genereren zodat de klanten deze automatisch kunnen boeken. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de OCI koppeling en de ontwikkeling van een nieuwe website en e-commerce platform. In de volgende fase wordt de EDI koppeling opgepakt. Hiermee kunnen automatisch orders worden verzonden naar haar leveranciers, een proces dat op dit moment nog handmatig verloopt.

Wil je meer weten over de nieuwe back-office omgeving van IT FIRST en op welke wijze zij deze inzetten? Lees dan het hele interview met Mathijs Albrecht in de klantcase.

Neem contact met ons op!

Heb je een vraag? Stuur ons een mail en we komen spoedig bij je terug.

Niet leesbaar? Verander tekst captcha txt