Pieter

Sinds 1 maart 2016 werk ik bij West IT als software ontwikkelaar. Wat mij in mijn rol onderscheidt is mijn onderzoekende - en soms wat theoretische - inslag. Dat is duidelijk gevormd tijdens mijn studie Kunstmatige Intelligentie (aan de VU Amsterdam) en mijn promotieonderzoek (aan de TU Delft). Daarna ben ik in het bedrijfsleven beland. In de loop der jaren heb ik bij diverse bedrijven, in verschillende domeinen en met verschillende technologie├źn, veel geleerd over de praktijk van software ontwikkeling. Ondanks mijn voorkeur voor stabiliteit en rust pas ik mij blijkbaar makkelijk aan.

West IT kwam ik op het spoor door twee oud-TU-collega's die hier al een paar jaar werken. Dat gaf meteen al een vertrouwd gevoel. Het is geen toeval dat veel werknemers hier al meer dan een decennium in dienst zijn; aspecten als inspraak, vrijheid en de menselijke maat zijn duidelijk voelbaar. Wat mij aanspreekt bij West IT is het hoge academische niveau van de medewerkers. Met de klant meedenken, en de tijd nemen voor een goede oplossing zijn andere punten die je in de ICT sector niet overal ziet.

Ik werk voornamelijk aan projecten in het mobiliteitsdomein. Dat varieert van onderzoek naar verkeerssystemen, tot implementatie van routeplanning en ride sharing diensten.