Maatwerk software

Ben jij op zoek naar een specifieke software oplossing, maar voldoen de generieke oplossingen niet aan jouw eisen? Dan kan je het beste software op maat laten ontwikkelen.

Software ontwikkeling

Een softwareapplicatie moet naadloos aansluiten op de wensen van gebruikers. Gebruikersvriendelijk, schaalbaar, multi-platform en betrouwbaar zijn voor West IT daarom belangrijke uitgangspunten. Door onze jarenlange ervaring met de ontwikkeling van bedrijfs-kritische software applicaties zijn jouw wensen bij ons in goede handen. Onze software ontwikkelaars zijn goed geschoold en hebben ruimte ervaring in software ontwikkeling binnen zeer complexe omgevingen.

Je kan onze expertise al inzetten tijdens het voortraject. Wij ondersteunen je namelijk in het opstellen van een business case en de requirements. Tijdens de ontwerp- en ontwikkelfasen bewaken wij continue de kwaliteit en klantwaarde die wordt gerealiseerd. Wij werken hierbij op basis van de Agile software-ontwikkelmethode Scrum. In alle fasen van het project wordt hierbij zeer nauw met de opdrachtgever samengewerkt.

Wil jij jouw oplossing op maat laten maken en wil je weten wat dat kost?

Neem nu contact met ons op en we vertellen je alles over de mogelijkheden.

Wanneer maatwerk?

Bij de automatisering van jouw bedrijfsprocessen moet soms een afweging worden gemaakt tussen een standaard of een maatwerk software oplossing. Afhankelijk van je wensen of bedrijfsactiviteiten sluiten standaard oplossingen goed of minder goed op de bedrijfsprocessen aan. Voldoet het bestaande software aanbod onvoldoende ,dan lijkt maatwerk de enige oplossing voor jou.

De kosten van maatwerk?

Maatwerk software ontwikkeling gaat gepaard met een investering. Daar staat tegenover dat je veelal geen/minder licentiekosten hoeft te betalen. Om de investering voor onze klant zo laag mogelijk te houden maken wij zoveel mogelijk gebruik van open-source frameworks en modules.

Deze werkwijze zorgt ervoor dat ons maatwerk zich beperkt tot functionaliteit waarvoor geen standaard bouwstenen beschikbaar zijn. Deze werkwijze brengt voor jou als voordeel dat je bij ons als het ware een maatwerk kostuum kunt kopen voor een confectieprijs!

Security by Design

Informatieveiligheid is een belangrijk aspect voor online applicaties. West IT heeft jarenlange ervaring met het realiseren van maatwerk software applicaties met zeer privacy gevoelige informatie. Veilige informatie-uitwisseling is daarbij key. Dit omvat van een veilig en degelijk ontwerp tot en met de veilige en gebruikersvriendelijke toegang voor de gebruikers. Naast onze specialistische kennis en ervaring met een grote verscheidenheid aan beveiligingstechnieken, designprincipes en encryptie technieken, zijn onze ontwikkel- en beheerprocessen gecertificeerd.

Een overzicht van onze Maatwerk software klanten vind je op onze portfolio pagina.

Relevante maatwerkprojecten hebben wij onder andere gerealiseerd bij: