Hero image

Dienst Justitiële Inrichtingen - Software Engineer

Great place to work

Locatie: Hybride

Status: Gesloten

Standplaats

Veenhuizen

Startdatum inzet

1-11-2022

Uren per week

36 uur

Projectduur

7 maanden

Voor het DevOps-team bij DV&O (Dienst Vervoer en Ondersteuning) in Veenhuizen zoeken wij een zeer ervaren Senior Java leaddeveloper. Samen met het team ben je verantwoordelijk voor de continuïteit van de Drife-keten. Binnen de Drife-keten worden voor de Dienst Vervoer & Ondersteuning de transportaanvragen vanaf aanvraag en tot en met planning en uitvoering afgehandeld. Naast onderhoud aan en doorontwikkeling van de bestaande oplossingen staan we ook op het punt om delen van de applicatie keten te vernieuwen.


Achtergrond opdracht

Je werkt in het DevOps-team in Veenhuizen. Onze klant zit in Assen. Dat betekent dat je bij alle fases van ontwikkeling betrokken bent. Van de vraag van de klant tot eerste idee tot realisatie. Je werkt in korte cycli volgens de scrum-/agile-aanpak. Zo ben je continu bezig om mooie oplossingen voor onze klanten zo optimaal mogelijk te realiseren. Als echte teamplayer ben jij er trots op om samen met je collega’s te zorgen dat de bedachte oplossingen ook duurzaam in de operatie worden verankerd. Daarbij ben je medeverantwoordelijk voor het resultaat. Je kijkt dan ook niet alleen vanuit je eigen referentiekader naar de vraagstelling van de klant, maar ook vanuit andere disciplines, zoals de informatieanalist, functioneel beheerder, testautomatiseerder, tester en applicatiebeheerder. Ook ben je een mentor voor de junior developers en ben je een sparring partner voor alle teamleden. Complexe business- en ICT-vraagstukken vanuit het perspectief van software en architectuur, daar zet jij je tanden in. Ook draag je bij aan de realisatie en ingebruikname van de O- en T-omgeving. Je stimuleert innovatie, optimalisatie en versimpeling. Samen met je collega ontwikkelaars en software architecten in Gouda ben je als leaddeveloper medeverantwoordelijk voor de gekozen oplossing en technieken die worden toegepast. Als ontwikkelafdeling willen we over de verschillende klantenteams uniforme technieken en oplossingen gebruiken zodat uitwisseling en ondersteuning van kennis geborgd is. Als ervaren Java-ontwikkelaar sta je voor jouw mening en challenge je andere betrokkenen binnen het project waaraan je werkt. Daarbij coach je collega-developers en stimuleer je hen om zich te ontwikkelen in hun vakgebied. Natuurlijk volg je zelf ook actief ontwikkelingen en trends op het gebied van software development. Jouw kennis deel je actief met stakeholders binnen het project. Tot slot vertaal je jouw visie op continuous integration en continuous delivery naar concrete verbeteringen van de ontwikkelafdeling van JIO.

Functie-eisen

  • Je hebt een certificering op Java-gebied, zoals OCP-Java SE 6 of hoger.
  • Je hebt een hbo- of wo-diploma, het liefst in de richting informatica.
  • Minimaal 3 jaar ervaring met Java-applicatieservers (Tomcat, Jetty en JBoss), Spring Framework (Core, Boot, Security en JDBC), webservices (SOAP, JAX-WS en REST) en tools voor continuous integration (Maven, Git, Jenkins en Sonar).

Wensen

  • Ervaring met JavaServer Faces (JSF) en Vue.js is een pre.
  • Ervaring met Javascript is een pre.

Competenties

  • Je bent klant- en resultaatgericht, analytisch sterk en omgevingsbewust.
  • Je bent communicatief sterk, kunt goed samenwerken en zorgt voor tijdige afstemming met collega’s over de voortgang en onderlinge
  • samenhang van de op te leveren resultaten.
  • Je hebt een heldere aanpak voor ogen en kunt een realistische inschatting maken van benodigde tijd, middelen en capaciteit.
  • Je houdt je eigen vakkennis bij, maakt je nieuwe onderwerpen snel eigen en leert van je eigen ervaringen en van collega’s.

Informatie over de organisatie

DJI zorgt namens de Minister van Justitie en Veiligheid voor de tenuitvoerlegging van straffen en vrijheidsbenemende maatregelen, die na uitspraak van een rechter zijn opgelegd. Binnen DJI zijn de Directie Informatievoorziening en het Shared Service Center voor ICT, de 2 grootste afnemers van inzet van (tijdelijke) ICT medewerkers. De Directie Informatievoorziening van de DJI zorgt voor een toekomstvaste en samenhangende informatievoorziening voor de DJI-organisatie. DI ondersteunt en adviseert daarbij alle divisies, stafdirecties en landelijke diensten van DJI. Zij voert ook de regie op alle veranderingen die in samenhang met bestaande processen en systemen worden doorgevoerd. Daarvoor neemt DI diensten af bij leveranciers. SSC-I (de eigen ICT-uitvoeringsorganisatie van DJI), is daarvan de grootste en belangrijkste leverancier. De Directie Informatievoorziening (DI) bestaat uit drie onderdelen: 1. CIO-office De afdeling CIO-Office van de Directie Informatievoorziening (DI) is verantwoordelijk voor de (strategische) beleidsontwikkeling op het gebied van de informatievoorziening van DJI. 2. Informatievoorzieningsdienst (IVD) De Informatie Voorzienings Dienst (IVD) is het het coördinatiepunt voor nieuwe ontwikkelingen in samenhang met bestaande systemen. De Informatievoorzieningsdienst bestaat uit drie bureaus: - Informatiemanagement, - Dienstenmanagement, - Functioneel Beheer 3. Programma’s & Projecten De opdracht van de afdeling Programma’s & Projecten (P&P) is het uitvoeren van projecten.

Portrait image

Geïnteresseerd

Neem dan contact met ons op door middel van het invullen van het contact formulier, te bellen met onderstaand telefoonnummer of via WhatsApp!

Door uw bericht te versturen gaat u ermee akkoord dat wij deze gegevens opslaan en verwerken.