Nieuwe medewerker: Daan Herman

← Nieuws
17 maart 2021

Sinds 1 februari jl. heeft Impulsum Group/West IT er een jonge nieuwe medewerker bij: Daan Herman. Daan is 19 jaar en liep al enkele maanden stage bij de organisatie en is nu aan de slag als cyber securityconsultant. Ook gaat hij als Security Officer aan de slag met de ISO 27001. Wie is Daan en wat houdt zijn functie in?

Welke werkzaamheden/expertises heb je?

Ik hou mij voornamelijk bezig met de algemene veiligheid van informatie en met het onderhouden en verbeteren van het information security managementsysteem (ISMS). Hiervoor evalueer ik de huidige ‘controls’ om te meten of deze (nog) effectief zijn. Aan de hand van deze evaluatie ga ik aan de slag met het verbeteren of opstellen van nieuwe processen, beleid of maatregelen.

Je gaat je bezighouden met de ISO 27001 als Security Officer. Wat houdt dit precies in?

De ISO 27001 is een standaard en bevat eisen en richtlijnen voor informatieveiligheid binnen de organisatie. Er is een lijst aan maatregelen opgesteld, geïmplementeerd en gedocumenteerd. Aan de hand van deze lijst worden we nu, als Impulsum Group, beoordeeld door een externe partij of we ons hieraan houden en dus veilig omgaan met informatie. Na goedkeuring krijgen we, hopelijk deze maand, een certificaat. Dit certificaat is drie jaar geldig. Jaarlijks worden we gecontroleerd en na drie jaar moeten we opnieuw gecertificeerd worden.

Daan Herman

Wat betekent dit voor klanten?

Impulsum deed voorheen al veel aan veiligheid. Het certificaat bevestigt dit alleen maar. Het is een must om deze maatregelen te hebben. Ook van onze partners verwachten we dat ze zich aan het beleid houden en veilig omgaan met informatie. Voor klanten een fijn idee dat er extra veilig met gegevens omgegaan wordt.

Tegen welke uitdagingen denk je hierin aan te lopen?

In het begin vergde het veel tijd en aandacht van collega’s. Nu is het een vast onderdeel van de workflow geworden en is er veel commitment vanuit de collega’s. Ze zijn er serieus mee aan de slag. In de toekomst moet het systeem onderhouden worden. Er zullen hierbij kleine of grote veranderingen in processen gedaan moeten worden die veel tijd kosten. Dat zouden uitdagingen kunnen worden.

Wat maakt dit jouw ideale baan?

Ik was een vroege leerling en na de havo direct doorgestroomd. Sowieso heb ik altijd interesse in computers gehad. Behalve het technische vond ik ook het hacken en veiligheid gaaf. Daarna ging ik naar de studie HBO-ICT aan de Haagse Hogeschool en kwam zo bij Impulsum terecht. Ik kan hier nog veel leren en cursussen volgen. Behalve dat, is het een kleine organisatie met een hele goeie sfeer. Een waar je werk echt door je collega’s gewaardeerd wordt.

Waar haal jij je ontspanning vandaan? Wat doe je naast je werk?

Ik woon nu nog thuis bij mijn ouders en zus in Maassluis. In mijn vrije tijd game ik graag met vrienden of kijk ik series. Ook lees ik boeken of verdiep ik mij in onderwerpen die me interessant lijken, zoals nieuwe technologieën, natuurkundige theorieën en het heelal. Natuurlijk ga ik heel erg graag naar feestjes, sporten of wat drinken met vrienden, maar dat zit er helaas op het moment even niet in.

Ik doe ook aan ‘Hack the Box’. Op dit platform kan je systemen hacken met toestemming. Je kan zo een beetje oefenen met systemen aanvallen en hoe kwetsbaarheden misbruikt kunnen worden. Voorheen in vrije tijd, maar tegenwoordig ook deels onder werktijd omdat het leerzaam is. Het heeft tenslotte weer baat bij de organisatie.

Wat zijn jouw plannen voor de toekomst?

Ik ben ambitieus en wil doorgroeien en leren op gebied van IT. In de toekomst lijkt het me gaaf een eigen bedrijf te starten. Maar voor nu doe ik graag zoveel mogelijk kennis op. Ik ben nog jong en kan nog veel leren de komende jaren bij de Impulsum Group/West IT.

Photo by Adi Goldstein on Unsplash