Neobis voert migratie Odoo uit

← Nieuws
31 mei 2021

In mei heeft Neobis, een van de business units van Impulsum Group, gewerkt aan de huidige Odoo-omgeving van marketing- en communicatiebureau DOTbusiness, waarbij de versie 10.0 Enterprise werd gemigreerd naar de nieuwste versie 14.0 Enterprise. Odoo is een erp/crm oplossing waar de uren- en projectadministratie een integraal onderdeel van is. Voor de medewerkers van DOTbusiness een handig systeem om de tijd effectief te registreren, zodat steeds inzichtelijk is welke tijd aan projecten is besteed.

Proefmigratie bij DOTbusiness

Voor DOTbusiness is het belangrijk dat de klanten de aandacht krijgen die ze verdienen. Nannette Verschoor van DOTbusiness: “Voor het bijhouden van de gemaakte uren is het systeem van Odoo voor ons ideaal. Wij werkten al enige tijd met de 10.0 Enterprise versie. Walter Ruiter, onze vaste contactpersoon bij Neobis, liet via een korte demo zien dat de nieuwe 14.0 Enterprise versie een aantal voordelen en verbeteringen biedt. Dus besloten we om de overstap te maken. Zo’n migratie is altijd spannend. Eerlijk gezegd was ik ervan uitgegaan dat we in eerste instantie wel wat nadelen van de overgang zouden ondervinden. Maar dat bleek totaal niet het geval. Via het nieuwe hosting platform van Odoo was het mogelijk om eerst een proefmigratie te doen, zodat we een en ander uitgebreid konden testen. De definitieve migratie was daardoor een fluitje van een cent; we konden zo weer aan de slag!”

Meer mogelijkheden

Met de nieuwste versie van Odoo kan DOTbusiness de bedrijfsprocessen verder optimaliseren. Onderdelen waar Neobis de komende periode nog mee aan de slag gaat zijn:

  • het vereenvoudigen van de urenregistratie met de bijbehorende doorbelasting naar de klanten
  • gebruiken van de projectenmodule met het kanban bord
  • vereenvoudiging en automatiseren administratieve processen
  • het gebruik van het klantenportaal zodat de klant toegang krijgt tot zijn eigen offertes en facturen

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over Odoo? Neem dan contact op met Walter Ruiter via info@neobis.nl.