Management Consultancy

Het ontwikkelen van software voor complexe bedrijfssystemen is een ingewikkeld process waar veel stakeholders bij betrokken zijn, al voordat het systeem wordt gebouwd.

Om ervoor te zorgen dat het volledige proces van ontwerp tot implementatie in de organisatie, en onderhoud, voorspoedig loopt adviseert, begeleidt en ondersteunt het team van West op directie- en managementniveau in het ontwikkelen van plannen waarin de bedrijfsstrategie samenkomt met de IT voorzieningen.

Onze projectmanagers en scrum leiders adviseren en begeleiden organisaties om IT onderdeel uit te laten maken van de gehele organisatie en zorgen dat de veranderingen organisatie-breed gedragen worden in een adoptiestrategie. Het creëren van draagvlak is namelijk een belangrijk onderdeel voor het succesvol afronden van een IT project.

Dit wordt gerealiseerd door:

  • Het creëren van betrokkenheid van het management en zorgen voor steun in het project.
  • De gebruikers betrekken bij het ontwerp- en implementatieproces. Het aanstellen van een aantal ‘ambassadeurs’ die gedurende de implementatie de organisatie informeert en van feedback voorziet.
  • Actief feedback verzamelen en daarop acteren.
  • De juiste doelen bepalen en het gebruik meten. Het doorvoeren van verbeteringen en uitbreidingen.