Data Science & Artificial Intelligence

Veel organisaties zoeken naar manieren om de overvloed aan data om te zetten in informatie. Door middel van artificial intelligence (AI) en machine learning (ML), wordt het steeds realistischer om waardevolle voorspellingen uit grote en ingewikkelde datastromen te realiseren.

Voor iedere organisatie wordt het steeds belangrijker om voorspellend te kunnen werken om bedrijfsprocessen te optimaliseren. Want wanneer er voorspeld kan worden op welk moment onderhoud gepleegd moet worden aan productiemachines, voorraad aangevuld moet worden, een verbruikspiek voorspeld kan worden bij een energiebedrijf of vooraf gepland kan worden wanneer een trein naar het rangeerterrein moet komen, kan er efficiënter worden gewerkt, kunnen kosten worden bespaard en kan de service naar de klant toe worden vergroot.

Met behulp van data science en AI zijn wij in staat om de volgende type werkzaamheden op te pakken:

  • Smart planning, voorspellend vermogen inzetten in planningsactiviteiten
  • Anomaly detection, onregelmatigheden ontdekken in bedrijfsprocessen
  • Natural Language Processing, teksten inlezen en begrijpen voor bijv. samenvattingen.
  • Research projecten, complexe analyses en onderzoek uitvoeren om big data effectief te kunnen inzetten

Ons data science team heeft alles in huis om voorspellende modellen te bouwen, implementeren en onderhouden. En met klanten als Nederlandse Spoorwegen (NS), Westland Infra Netbeheer en Stedin, begrijpen we als geen ander hoe belangrijk dataveiligheid en systeembetrouwbaarheid zijn. Voor meer informatie gaat u naar West AI in.