Extra beveiliging

Authenticatie Servers

Verschillende niveaus, op basis van behoefte of noodzaak van beveiliging

Extra beveiligd

Het is mogelijk om uw bedrijfsomgeving extra te beveiligen met een zogenoemde ‘tweefactor’-authenticatie.

Behalve een loginnaam/wachtwoord-combinatie, “iets dat je weet”, is ook “iets dat je hebt” vereist om toegang te krijgen tot het systeem. Dit kan bijvoorbeeld worden gerealiseerd door middel van een (hardware-)token waarmee een eenmalig wachtwoord kan worden gegenereerd, of een mobiele telefoon waarmee een sms-code kan worden ontvangen. Hierdoor wordt de veiligheid vergroot omdat het voor een kwaadwillende niet langer voldoende is om te beschikken over het wachtwoord van een gebruiker om toegang te krijgen tot een afgeschermde omgeving.

West denkt standaard met al haar klanten mee over informatiebeveiliging en geeft hierover advies, ook over de van toepassing zijnde wet- en regelgeving.

West heeft meerdere klanten die gevoelige gegevens c.q. bijzondere   persoonsgegevens verwerken.  Voor deze klanten heeft West tweefactor-authenticatie ingericht.

Werkwijze

  • Elke gebruiker identificeert zichzelf met een inlogcombinatie (gebruikersnaam en wachtwoord).
  • Daarnaast is een extra controle nodig voor het aanmelden, zoals een token, securitycode per sms of zelfs biometrische authenticatie (zoals een vingerafdruk of gezichtsherkenning).

Natuurlijk is het beveiligingsniveau afhankelijk van de soort bedrijfsactiviteit en mate van (data)gevoeligheid. Dubbele authenticatie maakt het moeilijker om het account te hacken of te misbruiken.

West kan op aanvraag verschillende authenticatieniveaus inrichten, op basis van de behoefte of noodzaak van beveiliging en het niveau daarvan.

Weten hoe u uw omgeving kunt beveiligen?

Deze klanten gingen u voor.

Een selectie van onze klanten

Neem contact met ons op!

Heb je een vraag? Stuur ons een mail en we komen spoedig bij je terug.

Niet leesbaar? Verander tekst captcha txt